Meghalt Nagy György szerkesztő műsorvezetőBudapest - Életének 64. évében meghalt Nagy György újságíró, a közismert Ablak című műsor vezetője.
A szomorú hírt Facebook-oldalán családja közölte kedden.
Nagy György nevéhez a Magyar Televízió olyan műsorai fűződtek, mint az Ablak, a Hol-Mi?, a Főtér, a Szabadság tér 17, illetve a Magyarország története című 46 részes műsor.
1953. január 23-án született. 1983-ban az ELTE Bölcsészettudományi Karán végzett történelem-népművelés szakon, ezután a Magyar Televízió Ifjúsági Osztályának szerkesztő-riportere lett.
Készített dokumentumfilmeket, stúdióbeszélgetéseket, riportműsorokat, 1986-tól az állami ünnepségek kommentátora volt, 13 évig a Forma-1 magyar nagydíj televíziós közvetítésében működött közre riporterként.

Nagy György
szerkesztő, műsorvezető 
Budapest, 1953. január 23. - Budapest,2017. június 26,
Tanulmányai:

Puskás Tivadar Távközlési Technikum (1967-1971)

MTV segédoperatőr tanfolyam

ELTE Bölcsészettudományi Kar, történelem-népművelés szak (1978-1983) 
Munkahelye: 
• Magyar Televízió (1971.09.03-tól) 
Kisgyermekkorától zongorázni tanult, a kottát előbb ismerte, mint a betűket. Zenetudására és híradástechnikai végzettségére alapozva 1971-ben hangtechnikusnak jelentkezett a Rádióba. Az akkor még a rádióval közös irányításban működő televízióhoz képtechnikusnak vették fel, erre volt szükség. 12 éven át képvágókén dolgozott a II-es és a IV-es Stúdióban, de közben elvégezte Czabarka György és Molnár Miklós segédoperatőr-tanfolyamát. Hétvégenként rendezőasszistensi munkát végzett. Szabad idejében hivatásos rockzenészként koncertezett, mint a Viktória együttes orgonistája. Rendezett videoklipeket, komoly- és könnyűzenei koncerteket, vetélkedő-kérdéseket írt Egri János vetélkedőihez, éjszakánként pedig megtanult filmet vágni. Reklámfilmeket írt és rendezett, közben publicisztikákat írt az Élet és Irodalom, valamint a Képes 7 című lapokba. 1983-ban az egyetem elvégzése után a Balogh Mária vezette Ifjúsági Osztályra került szerkesztőnek. Sokféle műfajú munkában vehetett részt, a stúdióbeszélgetéstől az ifjúsági kabarén át a dokumentumfilmekig. 1986 óta kommentálja az állami ünnepek tévéközvetítéseit, dolgozott a pápalátogatás, a teljes napfogyatkozás, a választási kapcsolásos műsorok közvetítésében. 1994-ben szerkesztő-riporterként az Ablaknál folytatta, ahol 1981-től 100 adásban képvágóként már dolgozott. Közben "nyári kikapcsolódásként" a Forma 1-es közvetítéseken 13 éven át a box-utca eseményeit mutató közvetítő kocsi rendezője volt. 18 éven át futott hétvégi programajánló magazinja, a "HOL-MI?". Fő munkája, szerelme az országjáró "Főtér". Nagy Vita címmel 2005-2006-ban 1 éven át minden hétköznap talkshow-t vezetett a lányával, "Szabadság tér 17" címmel pedig 2 perces "image-spotokban" szólaltatta meg a magyar televíziózás meghatározó egyéniségeit 75 részben, e sorozatával ünnepelve az 50 éves Magyar Televíziót.
2010 januárjától felelős szerkesztője a „Hogy volt?!...” című sorozatnak, amely az MTV archívumának kincseiből válogat. Legutóbbi munkája a 46 részes „Magyarország története”, amelynek forgatókönyvíró-műsorvezetője. 
Legfontosabb sorozatai:

Ablak – szerk.: Gombár János
A Reggel – szerk.: Sárközi Erika
Naprakész – szerk.: Kapuvári Gábor
Szabadság tér 17 – szerk.: Nagy György
HOL-Mi ? – szerk.-műsorv.: Nagy György
Nagy Vita talk-show – műsorv.: Székely-Nagy Katalin és Nagy György
Főtér – szerkesztőségvezető 2002-től
Köztévé – felelős szerk., 50 részes jubileumi sorozat Aczél Endrével
"Ez az Ő napja" – 48-as portrésorozat Ráday Mihállyal
Rocklexikon – 12 részes rockportré-sorozat 
- önálló portréműsorai -

Balázs Fecó 
Bródy János 
Bessenyei Ferenc 
Díjak, kitüntetések:

MTV Nívódíj (8 alkalommal)
Miskolci Tévéfesztivál díja (1984)
MÚOSZ Nívódíj (1987)
Podmaniczky-díj (2005)
Szolnoki Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál megosztott első díja (2011)